به گزارش خبرنگار مهر، معاون برنامه ريزي استاندار كهگيلويه و بويراحمد شامگاه چهارشنبه در پايان همايش كشت گندم گفت: گندم يك محصول استراتژيك است و در ميان اقلام غذايي نقش ويژه اي دارد.
حسن نوروزي بيان كرد: دولت تدبير و اميد با اتخاذ سياست ها و برنامه هاي مناسب به دنبال توسعه كشت گندم در كشور است.
نوروزي اظهار داشت: در سال گذشته زراعي 43هزار تن گندم توسط مراكز خريد در سطح استان خريداري شده است.
وي بيان داشت: اين ميزان نسبت به سال ماقبل آن 100درصد رشد داشته است.
معاون استاندار همچنين از رشد 40درصدي توليد كشت باغات طي يك سال اخير خبر داد و گفت: در زمينه مكانيزاسيون كشاورزي در استان نيز شاهد رشد 100درصدي نسبت به سال گذشته بوده ايم.
وي ميزان رشد در بخش ايجاد سيستم نوين آبياري و افزيش راندمان آب در بخش كشاورزي را 40درصد عنوان كرد.
وي افزود: در خصوص ارائه تسهيلات صندوق توسعه ملي در بخش كشاورزي هم عملكردها قابل قبول بوده است.
تولید گندم نسبت به ظرفيتهای استان كم است
رئيس سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد هم در اين همايش گفت: در حال حاضر توليد اين استان در محصول استراتژيك گندم به نسبت ظرفيتهاي موجود بسيار اندك است كه براي افزايش توليد اين محصول برنامهريزيهاي لازم انجام شده است.
جعفر گوهرگاني افزود: اگر چه گذشتگان در اين سازمان زحمات زيادي كشيدند و كارهاي خوبي نيز انجام شده ولي ضعفهايي زيادي نيز در اين مسير وجود دارد كه اميد است با شناسايي اين ضعفها بتوانيم به وضعيت مطلوب در توليد اين محصول استراتژيك برسيم.
وي با بيان اينكه هيچگاه در استان كهگيلويه و بويراحمد وحدت رويه در كشت محصولات زراعي نبوده است، ابراز داشت: برگزاري همايش كشت گندم در اين سطح نشاني از جديت اين سازمان در برنامهريزي و رسيدن به وحدت رويه در كشت محصولات زراعي است.
گوهرگاني تأكيد كرد: برگزاري اين نمايش به منظور رسيدن به يك رويه مشخص در نحوه كاشت محصولات زراعي پاييزه و رفع خلأهاي موجود در اين زمينه بوده كه اميد است مثمرثمر واقع شود و اينگونه هماهنگيها و تلاشها تا رسيدن به نقطه مطلوب در توليد محصولات زراعي مهمي چون گندم و جو مستمر باشد.
وي، كف هدفگذاريهاي خود و همكارانش را تامين نيارهاي استان كهگيلويه و بويراحمد به گندم دانست و ادامه داد: برنامهريزيها به شكلي است كه نياز 80 هزار تني اين استان به گندم در درون استان توليد شود.
كشاورزان از بابت تأمين بذور اصلاحشده هيچ نگراني نداشته باشند
رئيس سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد تاكيد كرد:اگر 50 درصد توان اين استان به كار گرفته شود، توليد و خريد تضميني اين حجم از گندم كار سختي نيست.
وي در بخش ديگري از صحبتهايش تصريح كرد: رسيدن به اين هدف تصادفي نخواهد بود و در اين زمينه بايد ملزمات كار كشاورزان زحمتكش اين استان را فراهم كنيد.
متولي بخش كشاورزي در استان چند اقليمي كهگيلويه و بويراحمد، تأمين بذر اصلاحشده را مهمترين عامل توليد مطلوب گندم است و گفت: در توليد بذور طبقات مختلف اين استان نه تنها خودكفا است بلكه تأمين كننده بذر 12 استان كشور نيز هست.
وي افزود: در اين وضعيت كشاورزان هيج نگراني از بابت بذر نداشته باشند به طوري كه مراكز خدماتي اين سازمان در همه نقاط استان آماده تحويل بذور اصلاحشده، گواهيشده و مادري به كشاورزان هستند.
انبارهاي كود شيميايي در كهگيلويه و بويراحمد، سرريز هستند
گوهرگاني، استفاده از بذور گواهيشده و اصلاحشده را قدم نخست در رسيدن به توليد موردنظر گندم در كهگيلويه و بويراحمد بوده كه اميد است كشاورزان نسبت به استفاده از اين بذور تمايل نان دهند و كارشناسان بخش كشاورزي نيز استفاده از اين بذور را توصيه كنند.
اين مسئول در استان كهگيلويه و بويراحمد ادامه داد: در بحث تأمين نهادههايي چون كود و سم كه همواره يكي از دغدغههاي كشاورزان بوده، بايد اين خبر خوش را بدهيم كه انبارهاي ذخيره كود شيميايي در اين استان سرريز هستند و هيچ كسري كود نداريم.
وي با تقدير از سياستهاي وزير جهاد كشاورزي در زمينه تأمين نهادهها ابراز داشت: سياستهاي كلي وزارت كشاورزي به استان ما هم رسيده و رد اين زمينه نيز نگراني نداريم.
وي گام سوم در رسيدن به توليد مطلوب گندم را تأمين ماشينآلات، ادوات و دنبالهبندها دانست و خاطرنشان كرد: در اين حوزه نيز حداقل در مرحله كاشت هيچ محدوديتي نداريم.
گوهرگاني تأكيد كرد: از سوي ديگر بارندگي در اين استان مطلوب است و به طور كلي بايد گفت كه شرايط براي افزايش توليد گندم وجود دارد و بهانهاي در اين زمينه پذيرفته نيست.
نظر شما